söndag 28 november 2010

Även fåglarna är hungriga!

Jag brukar alltid mata fåglarna under vintern.

Jag har satt all fågelmat i ett päronträd utanför köksfönstret där jag har diskbänken.
Då kan man stå och titta på alla fåglar som äter samtidigt som man plockar med disken eller något annat ungefär lika spännande.

Tyvärr är jag mest hemma när det är mörkt men man får passa på under helgerna.


Denna bild är tagen på kvällen men strax utanför här har jag ett stort gammalt päronträd som vi har byggt altanen runt.

Förra helgen hade jag inte hunnit får ut någon fågelmat ännu och när jag plockade undan efter frukosten på lördagen så såg jag sammanlagt fem småfåglar som flög mellan trädet och köksfönstret och stod still i luften och viftade med vingarna mitt framför näsan på mig.

Jag drog slutsatsen att det var dags att börja mata dem när de bokstavligen står utanför fönstret och tigger mat.
Nu är de försedda med solrosfrön, jordnötter och talgbollar förutom de äpplen som faktiskt sitter kvar i några andra träd.

Min plan var att mata fåglarna men det fanns fler spekulanter på maten.....Det är en dålig bild men om man tittar noga ser man att det sitter en ekorre på grenen ovanför fågelmaten.Efter några akrobatiska övningar hittar ekorren balansen och ger sig på fröautomaten.Det känns som om det riskerar att gå åt ganska mycket mat om jag inte byter typ av behållare.
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar