lördag 6 november 2010

Vad göra av överbliven vaniljsås?

När jag gjorde vaniljsås förra helgen måste jag ha tänkt fullständigt fel då jag dubblade receptet för vi hade vaniljsås till minst 15 personer och så många var vi inte som åt även om vi var sju.

Tänkte att likheten mellan vaniljsås och smeten till glass är ungefär likvärdiga så sagt och gjort fram med glassmaskinen.

Hittade även överbliven chokladsås (Vita harens chokladsås, tar tid men är supergod. Lägger in recept en annan dag)  i kylskåpet som jag mot slutet blandade i glassen.


Har en glassmaskin från Kitchen Aid.
 Är inte helt nöjd med den om jag ska vara ärlig.
Det är svårt att få glassen tillräckligt kall för att kunna servera direkt. Den är helt öppen i överkant och jag tror att det gör att  det inte blir tillräckligt kallt.
Jag tror att det hade varit klokare att investera i en vanlig glassmaskin.

2 kommentarer:

 1. Det där är ett problem. Man dubblar kak- eller pajreceptet. Å så dubblar man såsreceptet. Sen har man flera liter extra känns det som. Vet av erfarenhet att katterna inte gillar vaniljsås. Så efter några dagar slängs den. Så har du ett tips om glass så låt höra!!

  Jag har också haft en glassmaskin. Men var inte nöjd. Ett. Alldeles för liten. Två. Brummade i evighet innan den blev frusen. Köpte aldrig någon större för tänkte att då brummar den väl ännu längre innan den fryses. Har gett upp och köpt silikonformar modell stor muffins istället. De fryser så snabbt så det hinner inte bli läbbiga iskristaller utan håller sig mjuk och tinar snabbare i fall man får oväntat besök.

  Berätta hur din mix av vaniljsås och chokladsås smakade.

  Ha en fin söndag! Här skiner solen.

  /YvvvePyvve

  SvaraRadera
 2. Att mixa vaniljsås och chokladsås gick riktigt bra! Kunde kanske ha önskat små bitar av choklad också för att få lite krisp men det får bli en annan gång.

  Jämförde receptet på vaniljsåsen med grundrecept för vaniljglass och det är inte någon större skillnad.

  Hoppas din söndag varit lika härlig som min!

  Eva

  SvaraRadera