torsdag 11 november 2010

Grattis till mig!

Jag firar 47 år idag!

Det känns helt okay faktiskt.
Jag har inte några större bekymmer med min egen ålder men har svårt att förstå att jag har barn som är 23, 22, 20 och 18.
Jag förstår inte att de har blivit så gamla!
Det känns inte alls som det var länge sedan de alla var små.


När man kommer hem 15  minuter innan familjen anländer så får man ta lite genvägar.
Förrätten beställdes från en lokal Italiensk delikatessbutik och bestod av lite kallskuren salami, parmaskinka, tomat och mozzarella och tallegio ost.

En potatisgratäng slängdes in i ugnen och fick bli färdig under tiden som vi åt förrätten. Färdig rostbiff fick bli bra till.


Det enda jag kan skryta med att ha gjort själv är faktiskt efterrätten.

Vit Chokladpannacotta


5 dl vispgrädde
1/2 dl mjölk
3 msk strösocker
2 blötlagda gelatinblad
120 gram hackad vit choklad

Halloncoulis
250 gram hallon, djupfrysta går bra
1-2 msk, smaka av så det passar just dig

Koka upp grädde och mjölk.
Tillsätt socker, urkramade gelatinblad och choklad. Rör om tills allt har smält.
Häll upp i portionsformar eller vackra glas.
Låt svalna och sedan stelna i kylskåpet i ett par timmar.

Mixa hallonen till en puré.
Passera igenom en sil för att få bort kärnorna.
Smaka av med florsocker.
Om du har färska hallon tillgängliga så blanda gärna ner några sådana i hallonsåsen.

Då pannacottan är söt så behövs verkligen den syrliga hallonsåsen för att väga upp det hela.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar