fredag 5 november 2010

Tips till helgen!

En kanongod och enkel ÄPPELPAJ!

Knäckig, seg och vansinnigt god!

Att den dessutom är löjligt lättbakad gör den inte sämre.

(Är man extra godissugen kan man göra 1 1/2 halv sats smet så får man ett extra tjockt knäcktäcke)


6 mindre äpplen eller 4 större äpplen.
150 gram smör
3 dl havregryn
2 dl socker
1/2 dl ljus sirap
1 1/2 dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver
2 msk mjölk

Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret i en kastrull, lite större modell. Dra ifrån värmen. Blanda i alla övriga ingridienser utom äpplena.

Skala, kärna ur och skiva äpplena ganska tunt. Lägg äpplena i en smord ugnssäker form. Fördela smeten över.
Ställ in i ugnen i ca 30 minuter eller tills pajen är gyllenbrun och knäckig. Servera med glass, vispad grädde eller vaniljvisp.

Njut!!! 

1 kommentar:

  1. Hej!

    Den pajen verkar enkel. Och att blanda allt i grytan. Måste pröva. Har massor av Ingrid Marie som bara ligger och väntar på att ätas upp i någon form. Har lånat Dotterns äppelmustare också så nu kommer fantasilustan fram.

    /YvvePyvve

    SvaraRadera