söndag 21 november 2010

Mera fisk!

En lugn och skön söndag med lite fix hemma som förberedelse till Första adevent nästa helg.
Jag har inte bakat något ännu utan har ägnat helgen åt att förebereda för utomhusbelysningen.
Vi har inte några större arrangemang men hur det nu är så är det alltid lampor som behöver bytas, ljusslingor som behöver köpas in. Sladdvindor ska hittas och placeras ut.

Hade köpt nya "enar" att sätta ner i  mina utekrukor men upptäckte att krukorna var mer än djupfrysta. Med gemensamma krafter lyckades vi baxa in dem i hallen där de står och tinar. De väger ca 50 kg styck så det är inte helt enkelt att förflytta dem.

Får plantera imorgon istället.

Lax i ugn med kall sås och kokt potatis med broccoli

En familjefavorit!

Det här är ett oerhört enkelt recept.

Jag brukar köpa hel laxsida när det är bra pris på den.

Sätt ugnen på 200 grader

 Man lägger laxen på smord aluminiumfolie.
Salta ordenligt och ha sedan på peppar eller citronpeppar.
Jag brukar sedan hälla över lite flytande smör.
Vira sedan in hela fisken i folie och lägg i långpanna.
Ha den sedan inne i ugnen ca 40-45 minuter lite beroende på tjockleken på laxsidan.

Den kalla såsen blanda enkelt av

2 dl creme fraiche valfri fetthalt
1 burk röd stenbitsrom eller om man vill lyxa lite så tar man löjrom
1 liten finhackad rödlök
1/2-1 dl finhackad dill
salt och peppar, smaka av så det blir lagom

Det här är också en kanonbra bufférätt eftersom man kan göra iordning den förväg och det går snabbt att förbereda.

1 kommentar:

  1. Hej!

    Har ögnat igenom dina vackra foton och härliga recept. Tänker varje gång att jag måste planera mer vad jag lagar för mat. Men lättare sagt än gjort. Gillar att improvisera. Inte fel det heller, men... Ha en fin vecka och hoppas halsen är bättre!

    /YvvePyvve

    SvaraRadera